Frieze maart 2018
Afgelopen oktober was ik voor het eerst op de Frieze kunstbeurs in Londen. Daar zag ik hele interessante kunst en zelfs tentoonstellingen samengesteld door galeries, bijvoorbeeld op de stand van Hauser & Wirth, die je in een vooruitstrevend museum zou verwachten. Kortom van de beurs in Londen was ik behoorlijk onder de indruk, dus ik had hoge verwachtingen van New York. Dat viel een beetje tegen. Het begon goed met een boottochtje naar Randall Island, dat ligt tussen Manhattan en Queens.
Op de beurs leek het wel of de meeste galeries werk hadden meegenomen dat zoveel mogelijk foto's op Instagram zou scoren en daarmee hun naamsbekendheid vergroten. Gagosian had bijvoorbeeld een 5x uitvergrote tafel en stoelen staan. Grappig maar niet echt boeiend.
De tekeningen van Native Americans vond ik weer leuk om te zien, werk van Raymond Pettibon in een solo-tenstoontelling van Raymond Zwirner Galerie. Neon werk van Cody Choi en werk van Jeff Keen.
Het werk van deze twee kunstenaars kan worden toegevoegd aan mijn verlanglijst!  Het borduurwerk van de Palestijns-Poolse Amerikaanse kunstenaar Jordan Nassar en het werk van Bharti Kher, een Britse die woont en werkt in Delhi. Dit recente werk van haar heet The Intermediaries.

You may also like

Back to Top