Metropolitan Museum of Art
Geen idee of het het grootste museum ter wereld is, maar het is zeker groots en indrukwekkend. Ik was er op de eerste dinsdag van mei en helaas niet op de eerste maandagavond in mei. Ik heb echt nog steeds geen bucket list, maar op die lijst staat bovenaan ooit een keer bij het Met Gala aanwezig zijn. Wel graag op uitnodiging, want een kaartje kost minimaal 20.000 dollar.
Naast de standaard dingen als de Temple of Dendur heb ik een paar heel interessante tentoonstellingen gezien. Alle 75 foto's van Los Alamos bijvoorbeeld. De eerste drie foto's hieronder zijn van mij, de vierde van William Eggleston himself.
Visitors of Versailles was een mooi vormgegeven tentoonstelling die vooral interessant is voor mensen die nog nooit in Versailles zijn geweest.
En soms verdwaal je en kom je opeens heel leuk 18-de eeuws Amerikaans borduurwerk tegen!
Het allerleukste was de tentoonstelling over 18de eeuwse Mexicaanse schilderkunst. Daar zie je natuurlijk niet zo veel van hier in Europa. In die tijd was men in Mexico gefascineerd door albino's, vandaar al die blonde koppen op de schilderijen.  

You may also like

Back to Top