Door de komst van Netflix en HBO (en kuch piratensites kuch) zijn we verwend geraakt. Vroeger was het hier heel normaal dat je een paar maanden of zelfs een jaar moest wachten voordat een Britse of Amerikaanse serie werd uitgezonden. En nu ga ik echt heel verwend klinken: afgelopen mei zag ik in New York posters hangen voor de nieuwe serie Patrick Melrose en vorige week in Londen ook al. Dus ik raakte steeds meer gefrustreerd dat ik die serie niet kon zien. Of dat hij in Nederland door Videoland zou worden uitgezonden
Het goede nieuws is dat de VPRO de serie hier in Nederland gaat uitzenden, hoera! 5 afleveringen te zien vanaf maandag 25 juni op NPO 2 om 22:55 uur.
De vijf Patrick Melrose boeken van Edward St Aubyn (Britse upper class, Londen, New York, Zuid Frankrijk: spekkie voor mijn bekkie) heb ik een paar jaar geleden gelezen. Ik wilde schrijven;  heb ik met veel plezier gelezen, maar dat is niet helemaal waar. Het semi-autobiografische verhaal is vaak enorm geestig maar bij tijd en wijle ook gruwelijk door het familiedrama en het drugsgebruik. Het is geen goed idee om de boeken achter elkaar te lezen. Het is ook geen goed idee om de serie te binge watchen, daar is de serie simpelweg te goed voor. Het is denk ik de beste boekverfilming die ik ooit gezien heb.
Benedict Cumberbatch speelt Patrick Melrose en dat doet hij uiteraard waanzinnig goed. Blijkbaar stonden Hamlet en Patrick Melrose op zijn acteer bucketlist. Ik ga bijna vermoeden dat Benedict wat problemen heeft met Cumberbatch senior. Het is natuurlijk een fantastische acteur en hij speelt de rol geweldig met stem en lijf (vooral de slapstick scene in de eerste aflevering), maar ik had me Patrick Melrose iets knapper voorgesteld... 
In dit stuk in The Atlantic wordt de sfeer van serie en boeken vergeleken met een mix tussen Evelyn Waugh en Hunter S, Thompson. Ik weet bijna zeker dat de makers naar Fear and Loathing in Las Vegas van Hunter S. Thompson refereren in de persfoto met het hagedisje. 
Maar goed ik dwaal af, fantastische serie: ga kijken!!!

You may also like

Back to Top