9 mei 2018
Bruce Springsteen speelt al een tijdje een onemanshow op Broadway en ik had de grote mazzel dat ik een kaartje kon kopen voor de voorstelling van 9 mei.  Ik was vroeg bij het theater, want ik wist niet precies waar het was. Daardoor was ik net op  tijd om te zien dat er 100 man bij de artiesteningang op Bruce stond te wachten en zag ik de man zelf ook aankomen. Hij nam alle tijd voor een praatje en foto's met de fans. Wat een aardige man is het toch!
De show is in een klein theater, ik denk dat er 300 mensen in de zaal kunnen. Bruce vertelt zijn levensverhaal en zingt dan met gitaar of aan de piano nummers die over de verhalen gaan. Moet ik nog vertellen dat het fantastisch was? Lijkt me overbodige informatie! Een van mijn favoriete nummers Dancing in the Dark was een van de hoogtepunten van de avond. Het klonk nog intenser en beter dan in de uitvoering in de link. Er mocht niet gefotografeerd of gefilmd worden (behalve tijdens het applaus op het eind) dus er zijn ook geen filmpjes online te vinden van de show. 
Een groot voordeel van een concert met 99% Amerikanen is dat er niet wordt meegezongen of a-ritmisch op de maat geklapt. Nadeel is dat veel Amerikanen dik zijn en dat ik er juist eentje naast me had zitten. Maar goed, dit concert staat nu op een gedeelde eerste plaats van de beste-concerten-lijst-ooit met Glen Hansard in de Duif van een paar jaar geleden.

You may also like

Back to Top