In mei 2019 was ik een week in het Peak District in Engeland. Tijdens die week logeerde ik in het Palace Hotel in Buxton, een oud spa stadje. De baden die nu dicht waren wegens een grootscheepse renovatie zijn gebouwd op de plek waar ook al Romeinse baden waren. Buxton is in de 18de eeuw flink uitgebreid door een van de graven van Devonshire om Bath naar de kroon te stijgen. Net als in Bath is er een Crescent (halfrond gebouw met hotels, appartementen en winkels) dat nu wordt verbouwd tot hotel en spa. Verder wordt er ook gewerkt aan de 18de eeuwse pump room, wintertuin, achthoekige kas en tearooms. Er wordt veel geïnvesteerd om dit mooie stadje weer in alle glorie te herstellen. 
Palace Hotel
Palace Hotel
Paddington en Knorretje in het hotel
Paddington en Knorretje in het hotel
Eurovisie voorronde
Eurovisie voorronde
Hotelkamer uitzicht
Hotelkamer uitzicht
Hotelkamer uitzicht
Hotelkamer uitzicht
Het Palace Hotel, gebouwd in 1884, voor het laatst opgeknapt in 1984. Vergane glorie. Gelukkig had mijn kamer een raam dat open kon en een geweldig uitzicht over Buxton en het Peak District.
Het hotel in Buxton was niet goed, maar zodra ik de bus instapte begon iedere dag weer een fantastische rit door prachtig landschap. Glooiende heuvels met schapen en lammetjes, bossen en rivieren en ook ruige kale heuvels.

You may also like

Back to Top