Model in Muguet (Lelietjes van Dalen) jurk op de trap in het gebouw waar het huis Christian Dior is gevestigd

In de zomer van 2017 heb ik Christian Dior Couturier du Rêve in Musée des Arts Décoratifs in Parijs gezien. Die tentoonstelling is daarna in verschillende musea te zien geweest en is sinds kort permanent te bezoeken in het recent geopende Galerie Dior. Aangezien ik de tentoonstelling  uit 2017 prachtig vond was ik benieuwd wat er in het Dior gebouw op Rue François 1er te zien zou zijn.
De tentoonstelling begint bij de geboorte en jeugd van Christian Dior, toont daarna zijn werk als galleriehouder en dan zijn werk als couturier. Het museum is vervolgens ingedeeld in verschillende themaruimtes en laat ook het werk van de latere ontwerpers zien. De museumcatalogus is online te raadplegen en is al net zo smaakvol vormgegeven.
De tentoonstelling is iets kleiner dan die ik in Musée des Arts Décoratifs gezien heb maar een interessante toevoeging in Galerie Dior is de ruimte waar naaisters van het Dior-atelier zitten. Ze zijn daar "aan het werk" en je kunt ze vragen stellen.
Een toile
Een toile
Vrouwen die op het atelier werken zaten klaar om vragen te beantwoorden
Vrouwen die op het atelier werken zaten klaar om vragen te beantwoorden
Schetsen
Schetsen
De route van het musum eindigt in de tearoom waar je uit echt Diorservies een kopje thee kunt drinken. De "exit through the gift shop" strategie geldt ook hier. Je kunt namelijk in de rij aansluiten bij de Dior dames-heren-kinder-interieur winkels op Avenue Montaigne om iets te kopen.

You may also like

Back to Top