De afgelopen 2 weken was ik in een kuuroord zonder wifi. Naast een lichamelijke ontgifting vindt men daar dat er tijdens een verblijf ook digitaal afgekickt moet worden. Bij de verbouwing van het hotel is er door de huidige eigenaar opdracht gegeven alle elektra- en andere kabels te isoleren zodat er geen straling vrij kon komen. Ook was er in iedere hotelkamer een marmeren plaat onder het bed aangebracht zodat je aardstraalvrij kon slapen. Verder moest je zodra je het hotel verliet een hoedje van aluminiumfolie op.
Dat laatste is niet waar.
Het klinkt nu of ik twee weken in een gekke sekte heb gelogeerd, maar dat valt wel mee. Het hotel is gebouwd als kuuroord in 1902, met een uitbreiding uit 1908 waar ik een kamer had. Tot in de jaren 70 konden Duitse werknemers hier op kosten van hun baas een week of twee per jaar kuren. Helaas bestaat deze regeling niet meer, waardoor het gebouw leeg kwam te staan en in de jaren 90 door de huidige eigenaar werd ingericht als Ayurvedisch kuuroord. Bad Wildstein ligt in de gemeente Traben-Trarbach wat de belangrijkste wijnstad van Duitsland was in de negentiende eeuw. Het hotel ligt midden in de bossen en wijngaarden en die heb ik heel dapper in mijn eentje verkend.
Voor de aandachtige lezers die zich afvragen waarom er een foto van Knorretje met een stok in zijn handen op deze pagina staat: Ik speelde bijna iedere dag Pooh-sticks op mijn favoriete plek aan de rand van het bos, de saaie Duitsers wilden niet meedoen.

You may also like

Back to Top