Het wel heel minimalistische werk van Fred Sanback, Draden op zo'n manier gespannen dat het een schilderij lijkt.Ik dacht nog dat er glas stond, maar nee, het is enkel draad.
DIA: Beacon
Van Grand Central Station in Manhattan zou het maar een uur met de trein zijn naar het stadje Beacon in upstate New York. Misschien met de sneltrein, maar helaas ging er alleen een stoptrein die onder andere in Duyvel Spuyten stopte. Het was wel een mooie treinreis via Harlem langs de Hudson rivier door een paar natuurgebieden. Er zijn mensen die iedere dag zo met de trein naar Manhattan reizen weet ik uit de serie Mad Men. Wat een gedoe. Maar ik wilde al heel lang naar DIA in Beacon, sinds het opende in 2003 eigenlijk. In de jaren 70 en 80 hield de stichting DIA zich bezig met land art (Spiral Jetty is een bekende) en site specific installaties. In 2003 opende het museum in een voormalige Nabisco fabriek.
Ik was op een maandag in Beacon waardoor de meeste winkels en galeries dicht waren. Het was niet het hipster dorp dat ik had verwacht. Wel heel leuk om een gewoon saai Amerikaans dorp te zien.
De kunst was ook wel de moeite, met veel werk van Dan Flavin, Richard Serra, Walther de Maria en Louise Bourgeois. Het is toch anders om heel veel werk van hun bij elkaar te zien in ruimtes die zich et goed voor lenen. Ik was er van onder de indruk! En ik hou niet heul erg van minimal en conceptuele kunst.

You may also like

Back to Top