Zomergasten is een fantastisch programma. Waar wordt er nog de tijd genomen om drie uur met iemand te praten zonder dat er een lang verloren gewaand familielid langskomt of andere trucs worden gebruikt om de aandacht vast te houden. Ik kijk ieder jaar een of twee afleveringen en bedenk dan altijd wat mijn tv-fragmenten zouden zijn. Hieronder een paar voorbeelden

The Muppet Show

De Muppet show was mijn favoriete kinderprogramma en ook Toppop (yeah). In mijn herinnering mocht ik ieder weekend lang opblijven en zat ik met een bakje chips in pyjama met frisgewassen haren op de bank naar de tv te kijken. Waarschijnlijk lag ik altijd op tijd in bed en werd er verantwoord voorgelezen, maar dat weet ik niet meer.

The Wonder Years

The Wonder Years is een geestige, integere en niet ironische serie die eind jaren 80 werd uitgezonden. Ik denk dat iedereen die naar deze serie kijkt wel iets van zichzelf herkend.
Ongeveer het tegenovergestelde van The Wonder Years is de real housewives serie met mijn favoriet The Real Housewives of New York. 

Vogue.com Hamish Bowles op de Clignancourt markt in Parijs

Een Vogue video uit de tijd dat ze nog interessante online content maakten. Nu is het een en al make up tutorial of interviews met modellen. Boring!

Grey Gardens documentaire van de gebroeders Maysles

Grey Gardens is een documentaire over moeder en dochter Beale-Bouvier die samen in een vervallen villa wonen in de Hamptons. Het is treurig, geestig, inspirerend en de beste documentaire ooit.
Van een van dezelfde makers is een documentaire over een unieke persoonlijkheid: Iris Apfel. Een minder treurig maar nog veel inspirerender verhaal!

Iris Apfel documentaire van Albert Maysles

The Sopranos, het einde

De Sopranos vind ik de beste tv-serie ooit gemaakt. Het verhaal en de karakters zijn beter uitgewerkt dan in de meeste boeken, ik vind het te vergelijken met negentiende eeuwse literatuur. Misschien heeft de serie ook zo'n indruk gemaakt, omdat het een van de eerste écht goede televisieseries was die wekelijks werd uitgezonden. Je kon dus niet een seizoen in een week tijd wegkijken. Ik moet nog steeds huilen bij de slotscène...

The Darjeeling Limited-Wes Anderson

En dan de film. Het moet in ieder geval een Wes Anderson film zijn en ik twijfelde tussen The Darjeeling Limited en Isle of Dogs. Uiteindelijk heeft mijn liefde voor India de doorslag gegeven.

You may also like

Back to Top