De Bucketlist, of emmerlijst zoals mijn trouwe lezers het ook kennen, staat vaak vol  exotische wensen als zwemmen met haaien, parachutespringen of andere enge dingen. Ik wil al jaren naar het Zuiderzeemuseum, ben er nu eindelijk geweest en het viel niet tegen. Behalve dat we verdwaald waren in de prehistorie en daardoor niet alles hebben kunnen zien. Het museum bestaat uit het buitenmuseum met oude opgeknapte huisjes en gebouwen uit plaatsen rondom de Zuiderzee en het binnenmuseum, waar dan weer heel onverwacht boten liggen. Ondanks het feit dat we op een maandag buiten de schoolvakanties het museum bezochten waren er flink wat verklede vrijwilligers aanwezig die speelden alsof ze een negentiende eeuwse visser uit Urk of een apotheker uit Hoorn waren. 
Het meest interessante waren de interieurs, wat is er toch een hoop Nederlandse cultuur en traditie verloren gegaan door de komst van het modernisme en de witte verf. Bah!
Mijn happy place in het museum was deze winkel met verkleed-en feestartikelen, daar ging mijn Limburgse hart harder van kloppen.

You may also like

Back to Top