New Hardwick Hall
New Hardwick Hall
Old Hardwick Hall
Old Hardwick Hall
Hardwick Hall
Bess of Hardwick (1527-1608) is van eenvoudige landadel afkomst, haar familie hield eeuwenlang schapen. Hardwick betekent schijnbaar schapenboerderij. 
Bess was een slimme, ondernemende vrouw die door haar huwelijken en de contracten waarin ze de huwelijken liet vastleggen een belangrijke positie kreeg aan het hof van Elizabeth I en veel geld en land verkreeg. Ze bouwde het eerste Chatsworth House, Bolsover Castle maar vooral het nieuwe Hardwick Hall. Het oude Hardwick was haar broer kwijtgeraakt in een faillissement, Bess kocht het terug en bouwde de nieuwe Hall met haar initialen op het dak. Als Elizabeth, Countess of Shrewsbury heeft ze 15 jaar Mary Queen of Scots op bezoek gehad. Haar kleindochter Arbella Stuart had de troonopvolger moeten zijn van Elizabeth, maar werd opzij gezet door James I. 
Bolsover Castle
Bolsover Castle is in het begin van de 17de eeuw gebouwd door Sir Charles Cavendish (stiefzoon van Bess) op de plek waar een echt Middeleeuws kasteel heeft gestaan. Het was een soort party paleis waar ze riddertje speelden. Het kasteel wordt nu beheerd door English Heritage en is uitgeroepen als plek waar het het meest spookt. Mysterieuze voetstappen worden gehoord, er is een jongetje (hoe weten ze dat?) dat de handen van bezoekers vastpakt en er worden onverklaarbare lichten gezien. Niet door mij jammer genoeg...

You may also like

Back to Top