Zondag 17 juni kwam ik in de middag aan in Londen en werd daar in mijn nieuwe tijdelijke buurt verwelkomd met het Marylebone Summer Fest. Allemaal heel gezellig en leuk, maar ik wilde naar de Royal Academy om de 250ste Zomertentoonstelling te bekijken, deze keer samengesteld door een van mijn favoriete kunstenaars Grayson Perry.
Gevestigde kunstenaars, die lid zijn van de Royal Academy tonen al 250 jaar werk tijdens de zomertentoonstelling en daarnaast kan iedereen werk indienen dat tijdens een selectieproces wordt beoordeeld. Het werk kan ook gekocht worden, de leuke kleine werken worden al meteen op de opening verkocht, maar online is er nog het een en ander beschikbaar.
Deze editie was naar mijn idee goed geslaagd, er was mooi werk, geestig werk en politiek getint werk, wat wil je nog meer in een museum. Veel mensen zouden zeggen, nou ik zou wel een drankje willen drinken terwijl ik naar schilderijen kijk. Ook dat kan hier, tijdens mijn bezoek was er een bar in de grote gele zaal. Misschien was die er alleen tijdens de openingsweek. Het is ook mogelijk de tentoonstelling te bekijken vanaf de bank met een glas Pimm's. Hoe dan ook, ik kreeg meteen zin om te gaan schilderen/borduren/fotograferen. Hoog op mijn niet-bestaande bucketlist staat namelijk een keer tentoonstellen op de Summer Exhibition.

You may also like

Back to Top