26 januari 2018
Terwijl half Jodhpur iets lawaaierigs doet om Republic Day te vieren en de andere helft op een brommer rondtoetert zit ik heel even rustig op mijn hotelkamer. Het is alweer de laatste volle dag in India, morgen ben ik er ook nog, maar dan vlieg ik 's nachts naar huis en dan telt het niet. Voel me kind of blue omdat ik weg ga en tegelijkertijd blij omdat ik weer naar huis ga.
Jodhpur, de blauwe stad, bekend van de broeken. Als kind vond ik het fascinerend dat broeken naar een stad waren vernoemd en blauw is mijn lievelingskleur. Dus ook al heb ik geen bucket list, Jodhpur stond al lang op mijn lijst. Het is een prachtige stad met een modern deel, een achttiende en negentiende eeuws deel en een ouder deel (dat is blauw) en boven dat alles torent een enorm fort. 
Ik was in de veronderstelling dat de hele stad blauw geschilderd zou zijn, maar er is iets meer blauw dan in de andere steden die ik bezocht.
Naast het roze is er veel blue blue electric blue (sound and vision) in India, ik krijg dat nummer vandaag maar niet uit mijn hoofd!

You may also like

Back to Top