1 februari 2018
In januari vorig jaar reisde ik van Jaipur naar de Shekhawati regio om daar de beschilderde havelis te bekijken. In Jaipur zag ik vanuit de auto in de chaos en viezigheid langs de kant van de weg een geit met een roze gestreept t-shirt aan, hij stond bovenop een auto de boel te bekijken alsof hij op een rots op een Alpenberg stond. Ik moest om mezelf lachen, want tussen alle troep en armoedige ellende zag ik een geitenkoning in mijn eigen uniform, een gestreept t-shirt. Bovendien wist ik niet 100% zeker of ik het wel goed had gezien... Ter meerdere ere en glorie van de geitenkoning heb ik mijn zakelijke instagram naar hem vernoemd
Iets meer dan een jaar later rijd ik Jaipur in en zie vlak voor ons op de weg een paar vlaggen zwaaien en hoor ik muziek. Het leek een kleine demonstratie. Als we dichterbij komen zie ik dat het een optocht is van een auto, 4 vlaggendragers, een koetsje en daarachter weer een auto. In het koetsje zat een naakte man, vol zelfvertrouwen, alsof hij de keizer is die zijn nieuwe kleren toont aan de bevolking van Jaipur. Gelukkig zat de gids ook in de auto en kon hij me uitleggen dat de blote man een belangrijke Jain monnik was. Non-attachment en extreem veganisme zijn de belangrijkste redenen waarom hij geen kleding draagt.
Even later zag ik een paar aangeklede geiten langs de kant van de weg. Nu kon ik de gids vragen waarom sommige geiten een jasje of overhemd aan hadden. Ik wilde eigenlijk ook weten waarom ze geen broekjes aanhadden, maar de gids had mij net ontmoet en ik wilde hem niet al te veel afschrikken met mijn vragen. Geiten worden in Rajasthan gehouden door de mensen die zich geen koe kunnen veroorloven. De vrouwtjes zijn het belangrijkst en krijgen daarom ter bescherming tegen weer en wind kleding aan. 
India, het land van naakte monniken en aangeklede geiten!

You may also like

Back to Top