Sammy Fuchs en Ethel Queen of the Bowery - Weegee via Magnum Photos
"From 8 in the morning until 4 the next morning Sammy’s is an alcoholic haven for the derelicts whose presence has made the Bowery a universal symbol of poverty and futility. It is also a popular stopping point for prosperous people from uptown who like to see how the other half staggers." Life Magazine 1944
In April ga ik naar New York om musea te bezoeken, te winkelen en lekker te eten. Kortom de dingen die je doet in New York. Ik kreeg de tip om in het Bowery Hotel te gaan logeren. Mijn eerste associatie was met de Scorsese film Gangs of New York, doordat een van de bendes The Bowery Boys heet. The Bowery was heel lang een vervallen buurt in de Lower East Side. Al in de jaren 40 en 50 werden daar veel gebouwen afgebroken om plaats te maken voor nieuwe goedkope flats en recentelijk zijn die ook weer afgebroken en is het een hippe dure wijk geworden. 
In 1934 werd de bar Sammy's Bowery Follies geopend door Sammy Fuchs. Deze bar stond tussen goedkope pensions, bordelen en daklozenopvanghuizen. Zijn clientèle bestond voornamelijk uit randfiguren totdat begin jaren 40 de zaak ook populair werd bij mensen met wat meer geld. Daar speelde Sammy handig op in en adverteerde zijn bar als The Stork Club of The Bowery. De fotograaf Weegee fotografeerde er vaak en hield er zelfs feestjes om zijn nieuwe boeken te lanceren. In 1969 ging Sammy Fuchs dood en in 1970 sloot de bar voorgoed haar deuren.
Sammy's Bowery Follies
Weegee's Bowery - Magnum Photos

You may also like

Back to Top